Monday, 25 April 2011

Check up and 3D

my little one sedang sayu beradu di dalam

bonde n dady owes lurve u huny!




bonde n dady yang dah kepenatan after work



bonde tungu turn.eh.i put on weight la.kaki bengkak sudah!


Olaaa!smlm i pegi check up.so mcm berangan2 lah skali nak buat 3d.tungu punye tungu sampai la my turn.masuk mcm biasa.sume normal.good2 cume my little one nie tak pusing lagi..doc kate,its normal cuz baby masih berpusing2 dalam tu.lets juz wait untill 8 months.maksudnye i kene tungu jelah kan.d sbb kan bby tak pusing lagik.takleh la nak bt 3d.muke i pon mcm muncung je,"mungkin doc kecian kot tgk muke i..dia kata "ok kite try yah" ..tibe nmpk my little one tgh tido.no wonder la diam tak gerak2.heee.happy nye.alhmdullah.syukur kepade Allah swt.bby skrg dah 1 kg.heee buat masa nie semua cakap he got my nose.oh hidung terjongket itu kah?hahhaa.we'll see.

Friday, 15 April 2011

Insurance For my Lil One


Tadi ptg abg zamie datang office datang jumpe pasal insuran yang nak ambik utk baby.

few plan dah survey rasa nye ni ok kot.so ambik jelah.ape beza insuran ni ngn insuran yang company saye keje sediakan?yang ni termasuk investment skali.so sambil kite byr utk insuran..we also invest sumthin for them.walaupon tak sebesar mana nilai dia..tapi rasa nye lebih baik darik tiade kan.monthly pon tak sakit otak nak bayar.baby kecik..bonde love u so much and i will do anythin i can to give a great life

Thursday, 14 April 2011

Makan Manis Manis

Hello!ni mmg my favvy food since preggy,suke makan manis2 nti bby bonde manis manis sekali yer!org tegur?ramai je org yang tegur ape yang i makan sbb drg kata tak takut ke ssh nak kurus balik.heee.soklan mmg best!FYI i mmg bukan org yang skinny bonnie ni..mmg dari before get pregnant pon cam cute2 je kot!hah..sumpah aku sangat perasan.heee.tapi buny owes by my side..aja mcmana nak kurus.mcmana nak diet and eat healty food.he said.makan je b sementara u nak makan nie.nti dah deliver kite leh diet.. and he huby pnh kuruskan me sampai hilang 14 kilo in about 2 months kot.so ape ada hal.Lagi pon since prgnt ni baru naik mcm 4 kg.heee.ada gak yang cakap..nti kene kencing manis sbb byk sangat manis.tq pada yang concern,sayang kamu semua..and alhmdlah tiap2 bulan check up.sugar dalam 5.1 n doc kate ok saje.so yeay boleh makan lagik.okok ape pon kite nak makan.makan lah janji ubt yang doc bg jgn skip eh.n drink alot of water!peace!!


@ Hagen daz KLCC

Tutti Frutti dekat area2 wangsa walk

Fruits Tart

Sagu Gule melake @ Look Up Point
Macaroon from san fran


ABC kat Langat


hehe makanan kecik


vanilla+sbery milkshake


Java chip!LOOOvely!


coklat spec.20 sen satu.heee.dap tu beb.beli msti skali 10-20


pulut durian n ape tah nama pisang ni @ bumbu desa KLCC


Baskin Robin Ice cweam Tapas


Baskin Robbins Fondue


Cream Caremel at Carlos Pavi


Choc2 from 7E


Vanilla


from 7 e Hello Panda is The BEST!


Bisou Cupcake!i suke dark choc n vanilla sky!



from bakery yang opp my office..pon yummy!

Wednesday, 13 April 2011

Bonde during pregnancy T_T

3 months

4 months


5 months

5 months plus


6 months

ni je few collection yang smpat di capture during pregnancy.heee.boleh tgk kan yang i dah semakin expand nie..huwaaa!!

there will be more to come sbb pewot bonde dah gettin bigger and bigger.

ok let me share a bit la pengalaman from first month sampai la bulan ke 6 nie.


Month 1

Takde rasa ape2 beza pon sbb mcm sentise selera makan pon sama..cume ada 2 kali i termuntah.thats all i remember.hahha.check up kat Pantai Ampang ngn Doc Suhaimi.


Month 2

4-8 Weeks.pegi check up kat Pantai Ampang.Takleh ngn Doc Suhaimi sbb hubby suh pilih Doc pompuan.hee.Masa tu doc dah nmpk heartbeat bby.yang lain takde ape2 lagi sbb too small kan.Bonde ok je.masih same takde pening takde muntah.makin berselera.ada jugak mulut yang cakap "makan la selagi boleh,nti sakit rasekan" uh!!ade pulak doa yang tak baik kan?


Month 3

8-12 Weeks.Bonde tak sihat..terus call aunty Ainur mintk dia bawakan g clinic..puas ktrg jalan2 carik finally dapat la jumpe doc kat klinik Khohilal area taman melawati.doc scan bby sume ok.alhmdlah!leh refer the video attached.


Month 4

12-16 Weeks.During week 14..bonde tuka hospital.tak check up kat Pantai dah.doc tu bosan.tuka ke Pusat Perubatan Naluri at Wangsa Melawati.masa week tu jugak la tau Its a BOY!happy taktau mcmana nak cakap sbb this is the first boy in our family!adik beradik sume wanita2 melayu terakhir!hehehe.call mama ayande..sume mcm nak cry dah.xcited sangat!


Month 5

16-20 weeks.dah dapat rasa bby gerak.tapi mild2 je.hee.tak rasa tekejut lagik.ada org kata 20 week above baru rasa.heee.bonde masih sihat mcm biasa alhdlh..penat penat tu normal lah beb kan!sape tak penat bw pewot besa2 tu.heee.and paling best kan this months org dah start notice that im pregnant!clap clap!!


Month 6

20-24 Weeks.Mase ni paling best gilak sbb dah leh rasa bby boxing,yoga,karate,disco sume ade.heheh!sape2 yang dah sampai stage ni sure akan cakap bende yang sama kan?makan slalu kene ontime.lepas makan vit lagi la dia kuat n active!best!ni time paling akan miss! T_T



Video mase 10 weeks.heeeee.

My Junior needs.


Swing yang slalu nye org gune time siang kot.sbb bby tido kejap2 je.yang ni beli online je =)


Bottle tommie tippie.BPA Free.beli 2 je dulu.saje spare2 heee.sbb tgh decide nak BF ke tak nie

warmer from tommie tippie

ni murah compare ngn avent.hee.beza dekat rm 90 kot.warmer ni leh panaskan susu n food gak.ape2 botol susu pon boleh so tak lah risau kan

Avent Bottle ni paling common n harge pon ok and boleh tahan lama.ni mcm sume org pon ada beli kot.untung si avent nie!hahaha


yeayy bende paling cute!dady cakap nti jongang laa anak you!hahah.takpe,i suke!hihi

Sorry ni je yang sempat capture sbb smlm i on AL.so lepak2 kat umah sambil kemas2 brg baby,most of the stuff dah siap beli cume stroller carsear n breastpump yang sangat pening utk decide!patut ke beli breastpump?any idea anyone?bende2 mcm bath & body care dah beli gak.i beli brand yang biasa yang common.tak kesah la mana pon sbb ape pon kene try gak kat skin baby kan.heee.tak smpt nak capture pic itu.mayb tomrw lah eh.muahhh!

Monday, 11 April 2011

Pusat Perubatan Naluri

hmm..ok,kali ni i update pasal mana nak deliver.eversince dah tau prgnt je..merata hosp pegi check up juz to get a nice doctor.heee.dah pegi pantai 4-5 kali.doc okok saje..ampang putri ramai sangat.kpj out of the way.kebetulan satu harini mcm tak sihat so azwa n imran bw g PPN kat wmaju jumpe doc Zana.rasa selase gak ngn beliau.sbb dia sangat detail cek bby.explain ape itu ini.kite dah la first bby.mana lah tau ape2 kan.and sampai skrg lah terus check up kat sane.range harge..kalo biasa bulan2 check tu..siap scan n ada pic si kecik.dalam rm 90++ to rm 120.masa ambik darah tu rm 168 tapi tu sekali je.then haritu i ada sakit sikit2 price dia dalam rm130- rm 150.still ok lagik la kan?kalo normal deliver lak,open ward dalam rm1.3k++,single rm2k++ and czer openward rm4k++ single dalam rm4.5k++.

Baby Shower


heee.xcited tungu sampai time utk bby shower.aim,yanie,azwa byk tolong utk event nie.hopefully sume turn out blast.menu dia simple2 je.its more to hi-tea concept.owh cant waitlah!theme *over the rainbow* will update the menu later.heeee.

Sunday, 10 April 2011

Baby CheckList

checklist.sume ni bukan aku leh nak beli skali kan..heee.so jom tick mana yang dah ada :) Baby clothes tops pants romper sleeping suits mittensbooties/sockshats + caps binderjacket/cardigan recieving blankets baby shoes laundry basket Feeding bottles teats/nipples breast pumps breast milk storage bibs bottle brush detergent (bottle cleaner safe for infant) food warmer/bottle warmer steriliser drying rack (to dry bottles) pads nipple protector nursing pillow small towel Bath & body care Baby wipes towels bath tub bath net/sponge (to supposrt baby in the tub) body wash shampoo nail grooming set minyak telon baby oil lotion / organic virgin coconut oil (good alternative to lotion..less chemicals) cotton budcotton /cotton balls (to clean baby) nappy changing mat clothes detergent (infant safe) hair grooming Bedding & nursery Baby cot Rocker carseat mattres baby pillows bed sheet blanket baby cupboard Diaper bag ( to put all baby stuff when i'm out and travelling stroller