Tuesday, 6 December 2011

Anaqi @ 5 months old








































lamaaanye bonde tak update cite pasal anaqi sayang..asik bz ngn kerje..semalam anaqi dah 5 months..kejap je anak bonde dah besa..and pandai behave pulak tu.last week siap bawa dia g makeup..langsung tak meragam.rileks je.good boy!bonde love u soooo much!

Monday, 12 September 2011

Thursday, 2 June 2011

Urut Lepas Bersalin

Monday lepas mmg kaki bengkak tahap gaban punye wooo.sampai nak jalan pon sakit.sampai luke pon tak rasa bayang kan??so tulis la satu status kat fb cakap nak carik tukang urut.then cik bulan bg contact number ade soramg org urut ni.kak suzy nama dia.Baik!Friendly!harge pon berpatutan..sejam rm 60 termasuk dia datang umah kite sendiri.so fina ambik 2 jam.horayy!urut2 jerit2.rupe2 nye kaki tu dah masuk angin.lepas akak suzy urut..terus ok..dengan izin allah.heee.skrg dah takde masalah kaki bengkak dah.Pakej lepas bersalin dia pon berpatutan.

RM 250 utk 3 hari.harge termasuk
Urut badan ibu & Baby
Bertungku ibu & Baby
Mandi Serai Wangi
Pakai kan Bengkung,param,pilis.


ni fb link kak suzy

Kalau u all ada ape2 cadangan pasal tukang urut...plss.drop me a comment sbb mmg tgh carik nak booking.tq.

Wednesday, 1 June 2011

Set Lepas bersalin

ok kali ni cite pasal bende2 yang i belum beli utk diri sendiri.asik sebok focus pade baby sampai lupe diri sendiri.TQ wani sbb slalu rajin survey and bg summary kat aku mana baik mana buruk sbb dia tau aku fina mmg tak suke membace.hahah!ok.lepas review yang melambak2 wani buat..fina dapat email.

Email From Wani

Set Bersalin NR RM 296
PhytoNatal - 90 biji- dalam bentuk tablet untuk dimakan
Akar Herbanika - 10 paket- dalam bentuk paket dan perlu dicampur air untuk diminum
Minyak Herbanika - 100 ml- minyak sapuan pada perut, pinggang dan badan
Herbanika barut (krim) - 60gm- sapuan pada perut dan pinggang
Uncang Cuci Herbanika - 10 paket- untuk jagaan kebersihan dan kesegaran wanita
Herbanika Lulur - 100gm- untuk menyental kulit, kehalusan dan kebersihan kulit


Email yang wani foward:

w'salam dik. Antara dua set tersebut akak cadangkan adik ambik set amway. (dia cadangkan amway pada wani.sbb wanie taknak focus pade kurus hihi) Set ni kira lengkap. Pilis, tapel tak ada dik dalam set ni. Tapi akak akn bg free pilis dan tapel wangi keluaran nyonya maneer. Macam tu juga kalau adik ambil set NR. Pilis dan tapel akan dibg free...tapi NR mmg bab penurunan berat badan ketara dik. Kalau adik dah mmg kurus...sebaiknya adik ambik set Amway saja k.

More email from wani

murah kan??? tula, akak ni mmg jual murah.
aku esaited giler ingat nak call ko, tp boss ade la plak.
so, i mmg beli ngn akak ni set amway, rm280. pastu die bg free 2 barang kan dr list ni:
so , i cadangkan u beli jela set nr die. rm 296 kot. pastu ko pilih 2 barang free
Free (pilih 2 barang ye) ikut stok yg ada ye - Pilis,Air Mancur,Tapel, Minyak Telon BB,Ubat Periuk5,Manjakani Perapat,Sabun Slimming USA,Air Gamat,Sabun Tawas

Then wani gak decide kan utk Fina:
1-set bersalin nr rm296
2-bengkung atika rm40
3-free gift nak minyak telon and manjakani perapat.

ape kegunaan Manjakani perapat pon ada jugak wani paste kan.told u dia ni mmg rajin nak meng"google" ni.hahah

Khasiatnya:
- Mengempiskan perut.
- Mengubati keputihan
- Mengencang otot-otot vital
- Melancar kencing yg tidak lawas
- Mengubati sakit pinggang
- Mengurangkan lendir dan bau yg tidak enak pada bahagian intim wanita
- Menambah gairah
- Mengencang dan memperindahkan payudara

Uturan Makan:-
- Minumlah secara teratur 3 X 3 pil sehari sebelum makan.
- Untuk kegunaan rahsia wanita, baca nota yang lampirkan bersama.
(Boleh dimakan walaupun bercampur dengan ubatan lain)

so i've decided.ambik nie jelah sbb sesuai kalau nak kurus kan badan.sakit otak dah tgk badan yang mcm belon nie.ahaha.thnks wanie!!luvvv ya!haha.ok ok lupe lak nak cakap FYI blog kakak ni yang paling murah dah wanie survey antara semua..and dia reply email sangat cepat.suke sangat!hihi http://kedaijamuwanita2u.blogspot.com/

Tuesday, 31 May 2011

8 months ^_^

Last weekend mmg mcm kabut sikit..monday tu keje halfday je terus g naluri sbb ada mcm bleedin sikit.then doc check she said..uri tu agak rendah and that cause me bleedin.so kene lah bedrest 5 hari.first time cuti lama nie.bosan jugak dok rumah.tapi nak bt mcmana?makan tido main game thats all yang i buat.on thursday tu kene cek darah and minum air gule sbb berat naik 4 kilo dah 2 bulan.haha.and baby agak besa.So kamis tu kene puasa.sampai naluri pon around 8am..terus ambik darah,minum air gule yang bt kan i pening.nak koma nak muntah sume ada.hohh!!.then sambung puasa sampai 10 am..lepas tu ambik darah balik and the result is..saye takde kencing manis.i told u doc..i mmg takde diabetic.i eat alot sbb tu i gain byk.hahah.tak caye.reading cume 3.5 je.alhmdlah.heee.tapi uri masih low so kene byk rehat la,tu je pon drg leh buat mase nie.




My Baby boy..nmpk tak penumbuk dia tu.hihi.he's now 32 weeks.weight aroun 2.5 kg.head down dah..ready to see the real world :P


oh!bonde benci gile kene minum air gule ni.


kene ambik darah..tempat yang same sbb urat tk kua.gemuk sangat nie.hehe.i gained 11kg ocay T_T


cpt2 carik makan sbb dah nak pengsan.puasa.


bonde n dady :)

Sunday, 22 May 2011

31 Weeks



video
Sile abaikan background music tu.hahahaha.




Helloo!!last weekend tak penat sangat sbb saturday ade1 makeup then sunday another 1 makeup.lepas siap2 keje on sunday tu..teman la dady g shave kat ada satu barber nie area sri rampai.hehe.bby tak dok diam kat sana sbb ada music2 cite tamil tu kot.hahha.smpat la i capture sikit moment mase baby moving.best!nak record lagi.tapi dia namo move dah.kedekut lah anak bonde nie.

Thursday, 19 May 2011

Pasta & Makeup Class










Saturday tu bz sangat ngn bby shower.sunday tu free.cume ada personal makeup lesson ngn amy.jumpe kat rumah sheeda sbb umah kami masih pecah2 habuk2 sume pon belum siap lagi :) and sheeda gak jadik model heee.suke..so mmg dah jadik habit kalau datang sana sure sheeda msti masakan saye pasta!pasta dia sangat sedap!thumbs up!mmg meriah makan!tq ben.nti sebelum due i nak dtg makan lagi :)


video