Tuesday, 31 May 2011

8 months ^_^

Last weekend mmg mcm kabut sikit..monday tu keje halfday je terus g naluri sbb ada mcm bleedin sikit.then doc check she said..uri tu agak rendah and that cause me bleedin.so kene lah bedrest 5 hari.first time cuti lama nie.bosan jugak dok rumah.tapi nak bt mcmana?makan tido main game thats all yang i buat.on thursday tu kene cek darah and minum air gule sbb berat naik 4 kilo dah 2 bulan.haha.and baby agak besa.So kamis tu kene puasa.sampai naluri pon around 8am..terus ambik darah,minum air gule yang bt kan i pening.nak koma nak muntah sume ada.hohh!!.then sambung puasa sampai 10 am..lepas tu ambik darah balik and the result is..saye takde kencing manis.i told u doc..i mmg takde diabetic.i eat alot sbb tu i gain byk.hahah.tak caye.reading cume 3.5 je.alhmdlah.heee.tapi uri masih low so kene byk rehat la,tu je pon drg leh buat mase nie.




My Baby boy..nmpk tak penumbuk dia tu.hihi.he's now 32 weeks.weight aroun 2.5 kg.head down dah..ready to see the real world :P


oh!bonde benci gile kene minum air gule ni.


kene ambik darah..tempat yang same sbb urat tk kua.gemuk sangat nie.hehe.i gained 11kg ocay T_T


cpt2 carik makan sbb dah nak pengsan.puasa.


bonde n dady :)

Sunday, 22 May 2011

31 Weeks




Sile abaikan background music tu.hahahaha.




Helloo!!last weekend tak penat sangat sbb saturday ade1 makeup then sunday another 1 makeup.lepas siap2 keje on sunday tu..teman la dady g shave kat ada satu barber nie area sri rampai.hehe.bby tak dok diam kat sana sbb ada music2 cite tamil tu kot.hahha.smpat la i capture sikit moment mase baby moving.best!nak record lagi.tapi dia namo move dah.kedekut lah anak bonde nie.

Thursday, 19 May 2011

Pasta & Makeup Class










Saturday tu bz sangat ngn bby shower.sunday tu free.cume ada personal makeup lesson ngn amy.jumpe kat rumah sheeda sbb umah kami masih pecah2 habuk2 sume pon belum siap lagi :) and sheeda gak jadik model heee.suke..so mmg dah jadik habit kalau datang sana sure sheeda msti masakan saye pasta!pasta dia sangat sedap!thumbs up!mmg meriah makan!tq ben.nti sebelum due i nak dtg makan lagi :)


Wednesday, 18 May 2011

Jom Bukak Hadiah!








Baby Shower Part-2

the cake

say thnks to aunty cida!


this is aunty cida!heee
































heloo!!alhmdllah sume went well...sume kawan2 rapat yang d jemput dapat hadir..cume ada few yang ada masalah yang takleh nak elak..tak dapat la same2 memeriahkan majlis bonde..but then socay sbb nti masa bby born kite bt kekah pulak eh?heeee.


Let me tell you abit about this event and the organizer.pade mule2 nye mmg plan nak bt kat ruma je.mcm biasa.tapi bile pk balik ruma yang tgh reno tu mcm tak sesuai kan?hari2 online ngn yanie tanye mana location.sampai azwa tolong carik kan few tasik n only tasik permaisuri yang ade kosong.ok belasah la.and then yanie come out with the theme..suh pakai color2!tq sayang..yanie and azwa gak yang deco kan tent tu.letak riben2.start dari pade monday tu je bonde dah mcm agak kalut ah sbb byk bende tak buat.then slow2 manage ape yang kene start dulu.beli baju order cuppies.beli bende2 nak masak.finalize label.gunting2 label.errhh.agak byk tapi best!


Then sampai la hari jumaat..sume bende dah siap.balik keje bonde n dady and azwa terus g klcc ambik cupcake.singah cold storage beli bende2 yang teritngal then balik ruma terus start prepare sume ngn azwa.i start with rebus potato utk potato salad kesukaan aunty ainur heheh.then sambung azwa buat jelly power!haha.sedap!pastu boil egg utk DIY sandwich kami.sok pagi tu baru penyek2 kan.heee.tampal sticker kat lolypop and last skali asing2 kan cuppies and tampal nama guest accordingly.kul 2 ktrg tido.heeee


Sabtu pagi 730..bonde n azwa dah bgn.bt pancake kemas bende2 nak bawa sume pack.then 930 azwa dah gerak g tasik..ada gak error masa nak pasang kemah tapi tq wa n imran sbb settlekan..bonde??heee smpt carik duit jap makeup kan jasmine sanding lepas tu sampai aim,mumy n ayande dah sampai.mumy plak masak mehun and daging cincang yang sume org cakap sedap tu.heee.i juge tak rasa.then mumy ayande adik2 pon tlg set up2 potong2 masuk kan dalam plate lawa...azwa n yanie sebok ssn kusi kemas kemah.aim dengan penuh cool buat candy buffet dia sorang2 je.tq aim sbb sponsor me that wonderful gift yang tak ternilai...nti shower u i sponsor makeup!hehehe :) guest sume start sampai at 330..sume seperti yang kami plan.alhmdlah and tq sangat pade sume2 yang bersusah payah.erhh bonde mmg tak pandai nak tulis2 ni.but u guys noe..i luv u all so much!tq once again!