Wednesday, 13 April 2011

Bonde during pregnancy T_T

3 months

4 months


5 months

5 months plus


6 months

ni je few collection yang smpat di capture during pregnancy.heee.boleh tgk kan yang i dah semakin expand nie..huwaaa!!

there will be more to come sbb pewot bonde dah gettin bigger and bigger.

ok let me share a bit la pengalaman from first month sampai la bulan ke 6 nie.


Month 1

Takde rasa ape2 beza pon sbb mcm sentise selera makan pon sama..cume ada 2 kali i termuntah.thats all i remember.hahha.check up kat Pantai Ampang ngn Doc Suhaimi.


Month 2

4-8 Weeks.pegi check up kat Pantai Ampang.Takleh ngn Doc Suhaimi sbb hubby suh pilih Doc pompuan.hee.Masa tu doc dah nmpk heartbeat bby.yang lain takde ape2 lagi sbb too small kan.Bonde ok je.masih same takde pening takde muntah.makin berselera.ada jugak mulut yang cakap "makan la selagi boleh,nti sakit rasekan" uh!!ade pulak doa yang tak baik kan?


Month 3

8-12 Weeks.Bonde tak sihat..terus call aunty Ainur mintk dia bawakan g clinic..puas ktrg jalan2 carik finally dapat la jumpe doc kat klinik Khohilal area taman melawati.doc scan bby sume ok.alhmdlah!leh refer the video attached.


Month 4

12-16 Weeks.During week 14..bonde tuka hospital.tak check up kat Pantai dah.doc tu bosan.tuka ke Pusat Perubatan Naluri at Wangsa Melawati.masa week tu jugak la tau Its a BOY!happy taktau mcmana nak cakap sbb this is the first boy in our family!adik beradik sume wanita2 melayu terakhir!hehehe.call mama ayande..sume mcm nak cry dah.xcited sangat!


Month 5

16-20 weeks.dah dapat rasa bby gerak.tapi mild2 je.hee.tak rasa tekejut lagik.ada org kata 20 week above baru rasa.heee.bonde masih sihat mcm biasa alhdlh..penat penat tu normal lah beb kan!sape tak penat bw pewot besa2 tu.heee.and paling best kan this months org dah start notice that im pregnant!clap clap!!


Month 6

20-24 Weeks.Mase ni paling best gilak sbb dah leh rasa bby boxing,yoga,karate,disco sume ade.heheh!sape2 yang dah sampai stage ni sure akan cakap bende yang sama kan?makan slalu kene ontime.lepas makan vit lagi la dia kuat n active!best!ni time paling akan miss! T_T



Video mase 10 weeks.heeeee.

No comments:

Post a Comment